Pannkoogised pühapäevahommikud või siis hoopis pühapäevased pannkoogihommikud on vist paljude perede traditsioon. Ja kui teie peres veel nii ei ole, siis miks mitte proovida juba järgmisel pühapäeval sellega algust teha.
Pannkooke on kõikide rahvaste menüüdes. Pannkook oli algselt tegelikult pannitu-kook. Muudkui tainas kuumale kivile ja kook valmis. Ja muidugi ilma muna ja piimata. Sellest hetkest, kui kasutama hakati panni, sündis tõeline pannkook.
Rahvakommete kohaselt peavad pannkoogid laual olema nii vastlapäeval, marjapunapäeval kui teistel rõõmu ja naistega seotud pühadel.
Pannkook ongi tervislik toit, kui paneme taignasse päris õiged toiduained – talumunad, täispiim, täisterajahu. Maitsestamiseks õige pisut soola ja tsipake suhkrut, aga ainult nii palju, et koogi enda maitse mõnusasti esile tõuseks.
Ricotta kamapannkoogid mustsõstrakama kreemiga
4le inimesele
Pannkoogid:
200 gr täistera nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
50 -60 gr roosuhkrut
2 -3 spl mustsõstra kama
2 muna
350 ml piima
2 tl vaniljesuhkrut
200 gr ricotta kohupiima
Sega kokku ricotta kohupiim, piim ja vaniljesuhkur. Seejärel klopi segusse munad ja suhkur. Kõige lõpuks lisa kama ja küpsetuspulbriga kokku segatud jahu.
Lase taignal pisut paisuda ja küpseta mõnusaid väikeseid pannkooke.
Mustsõstrakama kreem:
125 gr toorjuustu
250 ml vahukoort
3-4 spl mett
4 spl mustsõstrakama
Sega kõik koostisained kokku ja vahusta kohevaks vahuks. Serveerides võid lisada veel pisut voolavat mett ja kaunistada sobivate marjadega.