fbpx

Oo kaunis päev, oo kaunis pühapäev

Pannkoogised pühapäevahommikud või siis hoopis pühapäevased pannkoogihommikud on vist paljude perede traditsioon. Ja kui teie peres veel nii ei ole, siis miks mitte proovida juba järgmisel pühapäeval sellega algust teha.

 

Pannkooke on kõikide rahvaste menüüdes. Pannkook oli algselt tegelikult pannitu-kook. Muudkui tainas kuumale kivile ja kook valmis. Ja muidugi ilma muna ja piimata. Sellest hetkest, kui kasutama hakati panni, sündis tõeline pannkook.

Rahvakommete kohaselt peavad pannkoogid laual olema nii vastlapäeval, marjapunapäeval kui teistel rõõmu ja naistega seotud pühadel.

 

Pannkook ongi tervislik toit, kui paneme taignasse päris õiged toiduained – talumunad, täispiim, täisterajahu. Maitsestamiseks õige pisut soola ja tsipake suhkrut, aga ainult nii palju, et koogi enda maitse mõnusasti esile tõuseks.

 

 

Ricotta kamapannkoogid mustsõstrakama kreemiga

4le inimesele

 

Pannkoogid:

200 gr täistera nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

50 -60 gr roosuhkrut

2 -3 spl mustsõstra kama

2 muna

350 ml piima

2 tl vaniljesuhkrut

200 gr ricotta kohupiima

 

Sega kokku ricotta kohupiim, piim ja vaniljesuhkur. Seejärel klopi segusse munad ja suhkur. Kõige lõpuks lisa kama ja küpsetuspulbriga kokku segatud jahu.

Lase taignal pisut paisuda ja küpseta mõnusaid väikeseid pannkooke.

 

Mustsõstrakama kreem:

125 gr toorjuustu

250 ml vahukoort

3-4 spl mett

4 spl mustsõstrakama

 

Sega kõik koostisained kokku ja vahusta kohevaks vahuks. Serveerides võid lisada veel pisut voolavat mett ja kaunistada sobivate marjadega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga