fbpx

Piparkoogitort mustsõstra kamakreemiga

  • 600g omavalmistatud piparkoogitainast (vajadusel sobib ka poest ostetu)
  • 400g toorjuustu ja 1 purk kondenspiima (teine variant 2 x 400g rammusat kookospiima)
  •  4 sl voolavat mett või siirupit
  • 100 g Marjakama, näiteks Särtsakas Sõstar
  • 3-4 spl mustsõstra keedist
  • piparkookide niisutamiseks mustsõstra mahla

Kuidas valmistada piparkoogitorti:

Sea ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ristkülikuks. Lõika tainast 40 ruutu (näiteks 8 x 5). Aseta ruudud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures umbes 8 minutit. Jahuta piparkoogiruudud. Kihtide jaoks läheb vaja 36 ruutu ja 4 ruutu võid jätta tordile peale pudistamiseks.

Toorjuustuga tehes mikserda kokku toorjuust, marjakama ja kondenspiim.

(Kookospiimaga variandi jaoks: võta kookospiimapurgid külmikust välja ja keera tagurpidi. Tee avajaga lahti ja vala vedel osa ära. Kaabi paks kookoskreem sügavamasse kaussi. Lisa mesi ja marjakama. Vahusta mikseriga paar minutit.)

Tordi ladumiseks võib kasutada suuremat lõikelauda või liuda. Lao kolm kihti küpsiseid nii, et igas kihis on kaksteist küpsist. Iga kihi jaoks kasta kaksteist küpsist vedeliku sisse ja laota alusele. Iga kihi vahele määri kamavahtu ja keedist. Pealmine kiht peab olema kindlasti kamavaht, mida võiks määrida ka külgedele. Purusta ülejäänud piparkoogid peeneks ja puista saadud puru tordile. Ilusama tulemuse saad kui kasutad mustrilist šablooni. Lõplikuks viimistlemiseks enne serveerimist puista koogile värskeid marju ja kaunistuseks mündilehti. Lase piparkoogitordil enne serveerimist mõned tunnid külmas seista.

/inspireeritud Sandra Vungi retseptist/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga