Eton Mess on brittide kultusmagustoit, kus ühes magustoidukausis saavad kokku vahukoor, maasikad või muud marjad ja krõbe besee. Veidi särtsakust aitab siia magustoitu lisada ingver ning põnevaks lisandiks on maasikaga marjakama. Tulemuseks on kohev, maitsemeeli hellitav ja hõrk magustoit, millest on oht lausa sõltuvusse sattuda.
Kogus 4-le
500 g maasikaid
4 dl 35%-list koort
50 g beseed
2 sl marjakama Maias Maasikas
1 sl riivitud ingverist pigistatud mahla
Serveerimiseks värsket münti
Püreesta umbes pool maasikatest blenderis ja sega ingverimahlaga. Ülejäänud maasikad tükelda väiksemaks.
Vahusta koor kohevaks vahuks ja sega siis kamaga. Sega sinna juurde ka purustatud beseed (jäta mõned beseed ka kaunistamiseks) ja osa purustatud maasikatest. Sega lohakalt läbi ja jaota siis magustoit nelja klaasi vahel. Kalla peale ülejäänud purustatud maasikad, tükeldatud maasikad ja veidi purustatud beseed. Kaunista mündilehtedega ja serveeri kohe. Ära jäta magustoitu seisma, sest siis vettib besee läbi.
Retsepti autor Tuuli Mathisen
Osta Maias Maasikas