fbpx

Jogurtimasin termostaadiga

71.88

Jogurti valmistamine

Jogurt on jogurtibakterite abil kääritatud piim. Bakterid paljunevad soojas piimas kiiresti ja muudavad piima jogurtiks.Kääritamiseks sobivad kõige paremini spetsiaalsed jogurti bakterkultuurid. Kasutada võib ka naturaalset poejogurtit aga nende toime on oluliselt nõrgem, kuna poejogurt on läbinud erinevad protsessid säilivuse parandamiseks.

  • Alusproduktina sobib kasutamiseks, toorpiim, täispiim, rõõska koort, lõssi.
  • Toorpiima võiks enne jogurti valmistamist pastöriseerida, kuumutades seda 72 kraadini C.
  • Enne jogurtikultuuride lisamist jahutage piim 43-44 kraadini  C.

Nipid:
8 tunni möödudes saate maitselt maheda jogurti, 10 tunni möödudes naturaalse jogurti, küpsemisaeg mõjutab jogurti konsistensi ja maitset, mida pikem küpsemisaeg, seda intensiivsem on maitse ja rafineeritum jogurt
Valmis jogurt on säilib külmkapis kuni 7 päeva, parim on jogurt ära kasutada 3-4 päeva jooksul.
Jogurti maitsestamiseks võib lisada, puuvilju, marju, mett jne.
Omavalmistatud jogurtit saate uuseti jogurti käivitamiseks kasutada kuni neli korda, viiendal korral peaksite kultuuri uuendama.