fbpx

Jäätisetort 3-kihiline

Šokolaadijäätise valmistamine

Valmista 0.8 – 1 liiter musta kohvi ja jahuta kuni kohv on külm

Võta 500 g pakk šokolaadi jäätise pulbrit

Sega 750 ml külma kohvi šokolaadijäätise pulbriga ja pane saadud segu 20 – 30 minutiks sügavkülma.

Võta segu sügavkülmast välja ja vahusta 3-4 minutit kuni saad koheva segu.

Enne sügavkülma asetamist sega jäätisesegusse paar pitsi Vana Tallinna likööri.

Aseta segu 3-4 tunniks sügavkülma

Vaniljejäätise valmistamine

Võta 750 ml külma vett või piima

Sega 500 g vaniljejäätise pulber vee või piimaga

Aseta segu 20 -30 minutiks sügavkülma

Võta segu sügavkülmast välja ja vahusta kuni saad koheva segu

Pane saadud segu 3-4 tunniks sügavkülma

Tordi valmistamine

Võta 2 pakki šokolaadi küpsiseid, näiteks Kalev ja tee need küpsisepuruks

Lisa küpsisepurusse ca 100 g sulatatud võid

Kata küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhi küpsiseseguga

Võta sügavkülmast välja jäätised ja lase neil veidi aega toasoojas pehmeneda

Esimeseks kihiks võta šokolaadi jäätis, teiseks kihiks vaniljejäätis ja kolmandaks kihiks marjakamaga Metsik Mustikas maitsestatud vaniljejäätis. Kui soovid, siis võid jäätisekihtide vahele raputada õhukeselt mustikakama.

Aseta valmis jäätisetort sügavkülma tagasi. Enne serveerimist kaunista tort näiteks kultuurmustikate  või kokteilkirsside ja riivitud šokolaadiga.

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga