Šokolaadijäätise valmistamine
Valmista 0.8 – 1 liiter musta kohvi ja jahuta kuni kohv on külm
Võta 500 g pakk šokolaadi jäätise pulbrit
Sega 750 ml külma kohvi šokolaadijäätise pulbriga ja pane saadud segu 20 – 30 minutiks sügavkülma.
Võta segu sügavkülmast välja ja vahusta 3-4 minutit kuni saad koheva segu.
Enne sügavkülma asetamist sega jäätisesegusse paar pitsi Vana Tallinna likööri.
Aseta segu 3-4 tunniks sügavkülma
Vaniljejäätise valmistamine
Võta 750 ml külma vett või piima
Sega 500 g vaniljejäätise pulber vee või piimaga
Aseta segu 20 -30 minutiks sügavkülma
Võta segu sügavkülmast välja ja vahusta kuni saad koheva segu
Pane saadud segu 3-4 tunniks sügavkülma
Tordi valmistamine
Võta 2 pakki šokolaadi küpsiseid, näiteks Kalev ja tee need küpsisepuruks
Lisa küpsisepurusse ca 100 g sulatatud võid
Kata küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhi küpsiseseguga
Võta sügavkülmast välja jäätised ja lase neil veidi aega toasoojas pehmeneda
Esimeseks kihiks võta šokolaadi jäätis, teiseks kihiks vaniljejäätis ja kolmandaks kihiks marjakamaga Metsik Mustikas maitsestatud vaniljejäätis. Kui soovid, siis võid jäätisekihtide vahele raputada õhukeselt mustikakama.
Aseta valmis jäätisetort sügavkülma tagasi. Enne serveerimist kaunista tort näiteks kultuurmustikate või kokteilkirsside ja riivitud šokolaadiga.