Kui tahad tervislikku jogurtit, mis ei sisalda säilitusaineid ja teisi kunstlikke lisaaineid, oleks kõige parem ise jogurtit valmistada. Lisaks tõsiasjale, et jogurt on tervislik ja maitsev, on kodus valmistatud jogurt ka palju odavam kui poest ostetud jogurt. Jogurti valmistamine Jogurt on jogurtibakterite abil kääritatud piim. Bakterid paljunevad soojas piimas kiiresti ja muudavad piima jogurtiks.Kääritamiseks sobivad kõige paremini spetsiaalsed jogurti bakterkultuurid. Kasutada […]
Supertoitudest ja nende kasulikkusest räägitakse palju ning enamasti on tegu eksootiliselt nimedega , kuid on olemas veel üks tõeliselt väärtuslik supertoit, mis pärineb siitsamast Eestist – selleks on kama! Just Kama poolt kasutatava kama koostisse kuuluvad teraviljadest rukis, oder ja kaunviljadest hernes. Hernest on pea veerand kogusest, seega on tegemist olulise taimse proteiini allikaga. Oleme […]
Usun, et 99% eestlaste jaoks on kama suvine söök või jook. Söök nende jaoks, kes armastavad tummisemat kama ja jook nende jaoks, kes segavad kama joogiks otse klaasi. Aga kui sulle kama ikka väga meeldib, nagu mulle, siis sa tahad seda süüa ju iga ilmaga. Nüüd ongi mul teile üks lahendus kuidas kama juua ja […]
Толокно – vene kama Enamiku vene köögi traditsiooniliste roogade valmistamine võtab palju aega ja kannatlikkust. Kuid isegi vanasti teadis hea perenaine alati mitmeid retsepte, mis võisid peret kiiresti toita. Üks neist, ammu teada olnud, oli vene originaalne kaerakama ehk tолокно. Ega asjata ei öeldud “Vaidlus on hea, aga suutäis kama on parem.” Kama valmistati kaerast, […]
Rootslaste kama nimi on skrädmjöl. Skrädmjöl (röstitud kaerajahu) on Värmlandi lääneosas pikaajaline traditsioon. Arvatakse, et Soome asunikud tõid toote 17. sajandil Värmlandi saabudes. Kuna kaer valmib alles hilissügiseks, siis teravili läheb kergesti hallitama. Hallitamise vältimiseks asusid põllumehed kuivi teri röstima suurtes tulega köetavates kiviahjuses enne jahuks jahvatamist. Röstimine annab tootele pähklise maitse. Ahjud köeti kasepuiduga […]
Soomlaste üks meelisviis talkkuna söömiseks on segada seda värskete mustikate ja suhkruga. Tänapäeval on populaarne segada talkkunajahu ka jogurti, viili või jäätisega. Talkkuna söömine on olnud hästi tuntud Hämes, Savos, Kainuus ja Karjalas. Rannikule levis see alles hiljem. Ajalooliselt on talkkunat söödud Lõuna- ja Lääne-Soomes pudruna. Kõige tavalisem viis talkkuna pudru söömiseks oli pudru valmistamine […]
Eks ole uhke – marjakama on päriselt väetoit! Sellest saab nii palju kasulikku. Sügis on saabumas ja külmetushaiguste poolest ohtlikul ajal tuleb seista hea immuunsüsteemi tugevdamise eest. Immuunsüsteemi rakkude arengus on olulised elemendid tsink ja seleen. Kas teadsid, et kui pakendi on märgitud mingi mineraalaine või vitamiin, siis peab nende ainete tootest saadav kogus olema […]
Kamaküpsised vaarikakama ja tumeda šokolaadiga Maitsev ja tervislik kamaküpsis on mõnus suutäis kohvi kõrvale või väike vahepala. Tänu küpsises kasutatud kamajahule ja toortatrajahule on küpsis ka tunduvalt tervisesõbralikum, kui tavaline nisujahust küpsis. Tume šokolaad aitab küpsisele sügavamat maitset anda ning särtsakas vaarikas aitab hapukasmagusat maitset lisada. Kogus: ca 24 küpsist 75 g võid, toasoojana 1 […]
Kes ei tahaks elada elu lõpuni täisväärtuslikku elu. Kahjuks vähendavad nn elustiili haigused nii elu kestust kui ka kvaliteeti. Hea uudis on see, et probleemi ühe algpõhjusega ehk vale toitumisega tegeldes õnnestub mitmed sellistest haigustest ennetada või seljatada. Me ei tea veel kaugeltki kõiki vastuseid, aga vähemalt oleme hakanud esitama õigeid küsimusi. Oleme hakatud mõistma, […]
Tahad liikuda samm-sammult jäätmeteta eluviisi poole, säästa raha ja aega ning saavutada helgem tulevik nii oma perele kui keskkonnale. Sulle ja su perele meeldib süüa jogurteid! Igal pereliikmel on oma maitseeelistus! Sa kasutad toidu valmistamiseks tihti kreeka jogurtit ja hapukoort! Kõiki neid tooteid müüakse poes pakendatult! Lahendus on lihtne – osta koju jogurtimasin ja naudi […]
- 1
- 2