Maitsev ja tervislik kamaküpsis on mõnus suutäis kohvi kõrvale või väike vahepala. Tänu küpsises kasutatud kamajahule ja toortatrajahule on küpsis ka tunduvalt tervisesõbralikum, kui tavaline nisujahust küpsis. Tume šokolaad aitab küpsisele sügavamat maitset anda ning särtsakas vaarikas aitab hapukasmagusat maitset lisada.
Kogus: ca 12 küpsist
75 g võid, toasoojana
1 dl rafineerimata roosuhkrut
0,5 tl soola
1 muna
1,5 dl vaarikakama Vallatu Vaarikas
1 dl toortatrajahu
1 tl vanillisuhkrut
100 g tumedat šokolaadi, tükeldatuna
Sega omavahel toasoe või, suhkur ja sool. Lisa muna, kamajahu, toortatrajahu ja vanillisuhkur. Sega kõik ühtlaseks ja lisa veel tükeldatud šokolaad ning kuivatatud jõhvikad. Vormi käte abil parajalt suured pätsikesed, vajuta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks ning küpseta siis 180 kraadi juures ca 15 minutit. Algselt on küpsised nätskemad, aga jahtudes muutuvad krõbedamaks. Krõbedama tulemuse saavutamiseks võid küpsiseid restil jahutada.