fbpx

Mustikakama ja sidruni toorjuustukook

Kook 4-6le inimesele

Põhja jaoks:

100 gr nisujahu

100 gr kookoshelbeid

40 gr  roosuhkrut

100 gr võid, sulatatuna

Täidiseks:

250 ml vahukoort

250 gr toorjuustu

100 gr mascarponet

80 gr tuhksuhkrut

4 spl mustikakama

1 sidruni koor ja mahl

Kaunistamiseks:

150 gr värskeid mustikaid

Riivitud sidruni koort

Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Sega kausis kokku jahu, kookoshelbed, suhkur ning sulatatud või. Suru 35cm x 12cm vormi põhja, tee kahvliga paari kohta augud ning küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni ääred on kergelt pruunid. Lase täielikult jahtuda.

Täidise jaoks vispelda vahukoor miksriga kuni saad koheva vahu. Teises kausis sega kokku toorjuust ning mascarpone. Lisa vahukoor ning sega hästi läbi.  Sega juurde tuhksuhkur, kama, sidruni koor ja mahl. Maitse ning lisa vajadusel veel sidrunimahla.

Aseta toorjuustukreem põhjale ning kaunista mustikatega.

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga