Chia puding kamaga:
450 ml magustamata mandli-, kookose- või lehmapiima • 4 spl (60 gr) chia seemneid
4 spl mustsõstrakama
2 spl agaavi-, vahtrasiirupit või mett
1⁄2 tl vaniljepastat või -ekstrakti
Kookosvahukoor:
1 purk täisrasvast kookospiima, üleöö külmkapis olnud • 2-3 spl siirupit või mett
1⁄2 tl vaniljepastat või -ekstrakti
Serveerimiseks:
2-3 spl värskeid marju
4 spl müslit
2 spl vahtrasiirupit või mett
– Sega purgis kokku piim, chia seemned, mustsõstrakama, agaavi siirup ning vanilje. Kata kaanega ning lase seista külmkapis vähemalt kolm tundi või üleöö.
– Kookosvahukoore jaoks eemalda purgist paks, kookoskreemi osa. Jäta eraldunud kookosvesi purki. Pane kookoskreem kaussi ning vispelda elektrimiksriga 3-5 minutit, kuni saad koheva vahukoore. Maitsesta agaavisiirupi ning vaniljega.
– Aseta chia puding serveerimisnõudesse ning lisa paar supilusikatäit kookosvahukoort. Kaunista marjade, müsli ning vahtrasiirupiga.