Lihtne puding, mille valmimisel on sidrunis sisalduval tarrendainel pektiinil oluline roll mängida ehk siis tänu sidrunile tarretub koor ilma želatiini või tärklist lisamata. Valmistada on seda pudingit imelihtne ja aega nõuab selle valmistamine ka vaid kümmekond minutit. Lisatud kama aitab magustoitu toekamaks muuta ja põnevat maitset lisada.
Kogus: 4-le
4 dl 35%-list koort
3-4 sl suhkrut
1 sidruni riivitud koor (kasuta võimalusel ökosidruneid)
6-7 dl sidrunimahla
2-3 sl marjakama (nt Ahvatlev Astelpaju)
Serveerimiseks värskeid marju
Kuumuta koor koos suhkru ja sidrunikoorega kastrulis kuni keemiseni. Alanda siis kuumust ja lase vaikselt keeda 5 minutit segu tihedalt segades. Lisa sidrunmahl ja hauta veel vaiksel kuumusel keetes ja pidevalt segades 5 minutit. Tõsta tulelt, kalla läbi sõela, et sidrunikoored eralduksid, sega juurde kama ning jaota siis magustoit nelja klaasi vahel. Jahuta külmkapis paar tundi.
Serveerides lisa värskeid marju ja soovi korral ka mündilehti.