fbpx

Vaarikakama cotta

Lae retsept alla

300 ml rõõska koort (35%) • 300 ml keefiri
4 spl roosuhkrut
näpuotsatäis soola
1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut
3 -4 spl kamasegu Vallatu Vaarikas
3 spl värskelt pressitud sidrunimahla
3 želatiini lehte või (2 tl želatiinipulbrit + 6 tl külma vett)

– Pane želatiinilehed või -pulber külma veega 5 minutiks likku.
– Pane potti koor, suhkur, sool ja kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud, aga ära keema lase! Tõsta kõrvale ja jäta jahtuma.
– Pigista želatiinist üleliigne vesi välja. Pane sidrunimahl potti ja kuumuta keemiseni, võta pott tulelt ja lisa kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega, kuni želatiin on lahustunud.
– Kui kasutad želatiinipulbrit, siis sulata see veevannil segades, ära lase keema!!
– Vala želatiin ettevaatlikult ja pidevalt segades peene joana kooresegu hulka. Lisa keefir ja vanillikaunapasta ja kamajahu, sega ühtlaseks. Jaota segu vormide vahel ära ja tõsta vähemalt 4 tunniks (või ööks) külmkappi tarretuma.
– Enne serveerimist kaunista lusikatäie vaarikakeedise või värskete (sügavkülmutatud) vaarikate ja näiteks kultuurmustikatega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga